• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ   ( 3 Άρθρα )

  Συνοπτικά στοιχεία Έργου

  To Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διαθέτει Σχολές σε πέντε διαφορετικές πόλεις/Νομούς. Κάθε Σχολή διαθέτει βιβλιοθήκη, ενώ η Κεντρική Βιβλιοθήκη είναι στην Τρίπολη. Οι βιβλιοθήκες είναι:

                  ·         Κεντρική Βιβλιοθήκη, Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας  και  Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας  στην Τρίπολη

  ·         Βιβλιοθήκη Σχολής Κοινωνικών Επιστημών  στην Κόρινθο

  ·         Βιβλιοθήκη  Σχολής Καλών Τεχνών  στο Ναύπλιο

  ·         Βιβλιοθήκη Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτιστικών Σπουδών στην Καλαμάτα

  ·         Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωήςστη Σπάρτη

   Ολες οι βιβλιοθήκες χρησιμοποιούν το Λογισμικό αυτοματοποίησης Advanceστην έκδοση 6.8, client/server, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην Κεντρική Βιβλιοθήκη στην Τρίπολη. Οι επί μέρους βιβλιοθήκες δυνδέονται μέσω δικτύου, έχουν τις δικές τους Συλλογές στις οποίες οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση είτε συγκεντρωτικά (Ενιαίος κατάλογος) είτε μεμονωμένα. Κάθε βιβλιοθήκη εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες δανεισμού και διάθεσης του υλικού της.

  Συνολικά η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσφέρει μία σειρά από επιτόπιες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες δωρεάν στους χρήστες της, όπως αυτοματοποιημένο κατάλογο online μέσω του Διαδικτύου (Internet), δανεισμό του υλικού της, παραγγελία βιβλιογραφίας, πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά και οnline βάσεις βιβλιογραφικών δεδομένων, φωτοαντιγραφικά μηχανήματα για τους χρήστες, ελεύθερη πρόσβαση των χρηστών στο δίκτυο των οπτικών δίσκων, αναγνωστήριο και προσωπικούς υπολογιστές για τις εκάστοτε ανάγκες των χρηστών.

 • Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Αποφοίτων   ( 1 Άρθρο )
 • Πληροφοριακό Σύστημα Φοιτητολογίου   ( 1 Άρθρο )
 • Πληροφ. Συστημ. Διαχ. Διοικητ.-Οικονομ. Υποθέσεων   ( 1 Άρθρο )