ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

 

«ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ:

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ»

 

ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αθήνα, 14-01-2016

 

 

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Π. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Θ. ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Μ.Σ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Η Επιστημονική Ημερίδα «Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 14/01/2016, στο συνεδριακό χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η Επιστημονική Ημερίδα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σ. Κοντονής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης) κα Ε. Αυλωνίτου, ο βουλευτής από το Ποτάμι κ. Γ. Μαυρωτάς (επίσης πρώην πρωταθλητής και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Πόλο) και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Β. Οικονόμου. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Καθηγητής της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Δ. Κασσαβέτης. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, από την Ακαδημαϊκή κοινότητα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κ. Μασσέλος καθώς και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κ. Γεωργιάδης.

Η Επιστημονική Ημερίδα περιελάμβανε 5 θεματικές ενότητες που αφορούσαν ζητήματα σχετικά με τις πολιτικές στο χώρο των τυχερών παιγνίων, την αγορά, το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρίες, τις τεχνολογικές εξελίξεις και προκλήσεις στο χώρο των τυχερών παιγνίων, το ρόλο των media, τις πολιτικές υπεύθυνου στοιχηματισμού ενώ υπήρξε ξεχωριστή θεματική ενότητα ειδικά για το θέμα του αθλητικού στοιχήματος.

Στην Επιστημονική Ημερίδα παρενέβησαν με τοποθετήσεις εκπρόσωποι κρατικών φορέων, της αγοράς και των επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και σχετικών ερευνητικών ομάδων καθώς και του δημοσιογραφικού χώρου. Ιδιαίτερα σημαντική, για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία της ημερίδας, υπήρξε η συνεισφορά των φοιτητών του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού καθώς και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Π. Αλεξόπουλου.

Τα πρακτικά της Επιστημονικής Ημερίδας, τα βασικά συμπεράσματα αλλά και οι προτάσεις που προέκυψαν από τις εργασίες των θεματικών ενοτήτων είναι διαθέσιμα προς ανάγνωση εδώ.